上海后花园论坛贵族宝贝

Peach House / Frederic Schnee

first_img “COPY” 2018 Photographs:  Yuxuan, Frederic SchneeSave this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. Rural housing construction owes little to the State and household savings even enable to build private ownership. By allowing the purchase of materials from local manufacturers and artisans, self-built housing construction is prevalent in rural areas. Private property goes back to the agricultural reform of the 1950s, which did not succeed in establishing collective habitations, but reaffirmed the notion of private property as the expression of the work of the family. They are the homes of peasants – inherited or built with domestic savings. The courtyard house in North China constitutes a form of housing which is the result of a long process of interaction between the built form and social, economic, and cultural needs and habits.Save this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeSave this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeThe task of building a new courtyard house required to examine and engage with modes of life in rural areas of Beijing. An extended analysis of the specific building type, the built environment, the social and historical context and finally the requirements for the new use were absolutely essential prior to the design process. In a preliminary study, the site and its previous buildings were retraced and documented through a graphic reconstruction to understand its layout and function. A timeline starting from the 1950s reveals the different states and transformations the site and buildings underwent. One of the most important characteristics of the courtyard house is its flexibility in accommodating growth and change.The objective was to build a new courtyard house, by lifting the courtyard and creating a space for a convenience store on the ground floor.  The ground floor level was lowered and a new concrete slab poured inside the existing building for the upper floor.Save this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeSave this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeTo follow traditional room layouts and build according to the principles of Feng Shui, the new floor plan was modeled on the typical courtyard house in North China. Special attention had to be paid to the angle and grid of the layout, the positioning of columns and openings to meet all requirements. The building is arranged on a North-South oriented lot, with the main pavilion facing South. The access gate is situated in the South-East corner according to the traditional layout. Ceiling heights and spacing had to follow a specific hierarchy. The layout of the elevated courtyard is introverted to ensure privacy in the courtyard and that of adjacent houses.Save this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeSave this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeThe blue or grey brick is historically prevalent in Beijing and the northeastern region of China, but is less and less used for various reasons nowadays. Cheaper red bricks are mostly used in self-built housing today. The facade design with two different brick colors dissipates the contrast and creates a balance. Moreover, visible scorch marks on red bricks merge the two tones.Save this picture!© Yuxuan, Frederic SchneeProject gallerySee allShow lessAD Classics: São Paulo Museum of Art (MASP) / Lina Bo BardiArchitecture ClassicsHouston Museum of Fine Arts / Lake|Flato ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904709/peach-house-frederic-schnee Clipboard Projects Peach House / Frederic SchneeSave this projectSavePeach House / Frederic Schnee ArchDaily Photographs Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeFrederic SchneeOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentBeijingOn InstagramPekínChinaPublished on October 29, 2018Cite: “Peach House / Frederic Schnee” 28 Oct 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?北京桃舍 / Frederic Schnee是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Peach House / Frederic Schnee CopyHouses, Refurbishment•Beijing, China Save this picture!© Yuxuan, Frederic Schnee+ 50Curated by María Francisca González Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/904709/peach-house-frederic-schnee Clipboard China Architects: Frederic Schnee Area Area of this architecture project “COPY” Year: last_img read more