上海夜生活BPX

Casa Y / F:L Architetti

first_imgCopy ArchDaily “COPY” + 43 Share Architects: F:L Architetti Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/423468/casa-y-f-l-architetti Clipboard Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/423468/casa-y-f-l-architetti Clipboard Year:  Italy “COPY” 2012 Photographs:  Daniele Domenicali, Fabrizio Caudana Manufacturers Brands with products used in this architecture project Casa Y / F:L ArchitettiSave this projectSaveCasa Y / F:L ArchitettiSave this picture!© Daniele DomenicaliHouses•Turin, Italy CopyAbout this officeF:L ArchitettiOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTurinItalyPublished on September 03, 2013Cite: “Casa Y / F:L Architetti” 03 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Casa Y / F:L Architetti Photographs Save this picture!© Daniele DomenicaliText description provided by the architects. Set in the hills just outside Turin in northwest italy, this family home is han exercise in combining elegance with rationality and certified energy efficiency. Tucked into the hillside, this discreet volume is regularly marked out by narrow extrema stairs connecting the two levels. at basement level, a central distribution passage leads off to a garage, study, library, sauna and children’s playroom. Save this picture!© Daniele DomenicaliOn the upper floor, the programme creates a deliberate contrast between the living area – a large environment whose ample loggia projects outwards from the rest of the building nestled into the sloping terrain – and a night zone overlooking the valley on the south side. A long narrow corridor forms the distribution circuit, its fair-faced concrete walls lit by shafts of light from a skylight running the full length of the passage way. Tall narrow windows at the end of the corridors of both east and west wings are a natural continuation of the skylight, giving views onto the landscape outside. Slanting shafts of light also offset the smooth white concrete walls of an internal staircase whose graduated coloured steps and central position – hung from the ceiling slab – turn it into a striking interior décor feature. Save this picture!© Daniele DomenicaliThe bedrooms on the southeast side give onto the only piece of flat grassy ground. a boardwalk made from recycled formwork forms a patio area in front of each room. The fair-faced concrete of the walls also forms the bathtubs, contrasting to great effect with the satin-finish steel faucets and stone washbasins. In the night zone, each environment has its own ‘water zone’. Sunscreens of horizontal cor-ten slats shielding the full- height glazed façades open out 900 to create a secluded area in front of each room. Slat inclination has been calculated on the basis of the sun’s summer and winter angles for optimum shielding. Save this picture!© Fabrizio CaudanaDeceptively simple, the building’s geometry is based on refinement and elegance. This is evidenced by the juxtaposition of materials like fair- faced concrete and steel, and the contrasting textures and finish of the raw concrete walls: silky smooth on the lower floor on account of the steel formwork used, and rough and rustic on the upper floor, patterned by timber formwork. Contrasting textures are also a feature of the interiors. Interior doorsmade from stripped formwork add to this juxtaposition. Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessHouse in Itami / Tato ArchitectsSelected ProjectsMUSE / Renzo Piano Building WorkshopSelected Projects Share Projects Manufacturers: SIMES, Grassi Pietre Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Area:  420 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more