House In Svitavy / OV-A

first_img “COPY” Save this picture!+ 11 Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/198651/house-in-svitavy-ov-a Clipboard CopyHouses•Svitavy, Czech Republic ArchDaily Czech Republic Projects Architects: OV-A Area Area of this architecture project Area:  105 m²Text description provided by the architects. The plot is located in a newly developed area on the outskirts of the city. A varied mixture of housing is emerging as a result of unregulated development. The investors wished to introduce a calming element into the location, to have an economy house designed and to create their own enclave.Save this picture!The basic concept revolves around the division of the house into two halves: northern and southern. The southern half is dedicated to the common family life opening to the sun exposure. It offers a connection to the garden, the luxury of an elevated area by the fireplace, an inward-facing study, and a terrace boasting a view of tree tops. The northern half is intended for the individual family members and contains bedrooms, a hall and technical facilities. Instead of a hallway, the interior layout features a common open area for family encounters.Save this picture!The spatial layout of the house stems from the geometry of construction. The ground plan scheme consisting of 4 by 4 meters modules constitutes a frame into which the individual functional units of the house are fitted. Windows span the entire width of the square module. Full size fibrous cement boards are used on the facade. Stairs are from steel plates, banister from a single piece of glass. Skipped fields in the outer shell reveal glimpses of the wood substance of the house in places of window apertures and the terrace. A fireplace and air-water heat pump heat the house.Save this picture!floor plansThe garage is disguised by a knoll fashioned from excavated soil. It thus becomes part of the garden, doubling as a cellar and heavy element complementing the light assembled house. A picket fence forms a blurred boundary between protected privacy and the environs.Save this picture!Project gallerySee allShow lessGreen Solution House / 3XNArticlesArchitectural Dialogues / Sasha WaltzArticles Share “COPY” CopyAbout this officeOV-AOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSvitavyHousesCzech RepublicPublished on January 19, 2012Cite: “House In Svitavy / OV-A” 19 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House In Svitavy / OV-ASave this projectSaveHouse In Svitavy / OV-A ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/198651/house-in-svitavy-ov-a Clipboard House In Svitavy / OV-Alast_img read more